ЗДРАВО!

Јас сум Дани

Ја креирав Working Mom како безбедно катче каде што отворено зборуваме за сите кариерни предизвици што ги носи бременоста и мајчинството за една жена.

Долго време барав персонализирани ресурси (не copy-paste совети) што ќе ме насочат како да се справувам со предизвиците што ги носи работењето за време на бременост и во првите денови од мајчинството.

Бидејќи не најдов релевантни ресурси, решив самата да ги креирам и да го споделам своето искуство од прва рака.

Ова е личен блог на една мајка што сака да го има најдоброто од двата света – свесно мајчинство и кариерна експанзија.

Актуелни теми

За што (не) се зборува?

Кои се предностите што ги искусив од отворање бизнис за време на бременост? Кои се предизвиците со кои се соочив?

Да не одбивам after-work покани од колегите за дружба, бидејќи кога си родител не можеш секогаш да си го дозволиш тој луксуз на екстра време поминато во социјализација.

Кога е вистинско време да им кажеш на работодавците дека си бремена, а да не си ја загрозиш работната позиција?

working-mom

Сподели ја твојата приказна

Кои се најчестите кариерни предизвици со коишто се соочуваш за време на бременоста, мајчинството, татковството?

Имаш ли “тајна” рецепта за балансирање на животот, работата и децата? Секое искуство е добредојдено.

Биди дел од нашата заедница

Се препозна во некој од текстовите? Сакаш да добиваш повеќе совети на овие теми? Сакаш да го споделиш своето искуство?

Биди дел од Working Mom заедницата!

Објавени сме во:

featured-in